Pochodzenie: Etiopia, Las Gerdaja, Lekempti
Kawy etiopskie są znane z wyjątkowo wysokiej jakości. Etiopia jest najstarszym krajem pochodzenia i miejscem narodzin kawy. Kawy naturalne z Lasu Gerdeja znane są z owocowego charakteru, niemal
jak aromaty kwiatowe z subtelnym smakiem owocowym. Charakteryzuje się łagodną i przyjemną kwasowością oraz kremowym posmakiem na końcu.
Kawa: 100% Arabica z Etiopii, certyfikowana ekologiczna kawa Fairtrade (FLO id.897)
Przetwarzanie: niemyta, suszona kawa
Region: Etiopia, Lekempti
Gospodarstwo rolne, miejscowość: Las Gerdaja, Lekempti
Wysokość: 1800 m n.p.m.
Co sprawia, że kawa Grower's cup jest wyjątkowa?
- Wyjątkowy system podawania kawy
- Łatwe przygotowanie 2 filiżanek pysznej, świeżej kawy, gdziekolwiek jesteś (wystarczy 0,3 l gorącej wody)
- Filiżanka dla hodowców jest właściwie jednorazową alternatywą dla prasy francuskiej.
- Wysokiej jakości kawa organiczna o wyraźnym pochodzeniu - 20 g świeżej kawy w filtrze wewnątrz opakowania
- Wiesz, z jakiej plantacji pochodzi kawa i jaką odmianą się delektujesz
Prosty pomysł, ale wyjątkowy napój
- Unikalna konstrukcja worka pozwala na idealny proces ekstrakcji kawy
- Filtr został zaprojektowany w taki sposób, aby zachować wszystkie olejki eteryczne i aromaty kawy.
- Filtr skutecznie oddziela fusy od zaparzonej kawy
- Podanie pierwszej filiżanki zatrzymuje proces ekstrakcji, dzięki czemu kawa nie jest gorzka!
Instrukcje dotyczące przygotowania
- ROZKRĘĆ KUBEK (ruch skręcania)
- OTWÓRZ i uformuj worek tak, aby stał
- zalać 250 - 350 ml gorącej wody, zamknąć i pozostawić na 4 - 6 minut (łagodny/mocny)
- PODAWAĆ I CIESZYĆ SIĘ. Kawa pozostanie dłużej gorąca, jeśli zamkniesz pokrywkę
Parametry
Sport |
Outdoor / Turystyka
,
Wolny czas
|
Sezon |
2019 Q1
|
Rodzaj sprzętu do gotowania |
Żywność na podróże/ekspedycje
|
Rodzaj diety |
Napoje
|