Badia II MTX
Buty Badia II MTX przeznaczone są do uprawiania turystyki pieszej i bez problemu poradzą sobie z każdą przeszkodą, ale mogą też służyć jako "schodki". Mają podeszwę zewnętrzną Vibram Friction ze
zintegrowaną strefą wspinaczkową, która gwarantuje niezawodną przyczepność na skale, na szlaku i w terenie. Połączenie gumowej podeszwy Vibram, materiału PU pod piętą i materiału Micro zapewnia
maksymalną amortyzację przy jednoczesnym zmniejszeniu wagi buta.
Dzięki wytrzymałej zamszowej cholewce i średniej sztywności, Badia II MTX oferuje idealną równowagę między komfortem a stabilnością. Wewnątrz znajdziemy wodoodporną i oddychającą membranę Mer-Tex,
która sprawi, że nie będziesz miał mokrych stóp nawet podczas złej i deszczowej pogody.
Specyfikacje:
- Cholewka: 1,8 mm zamsz / nylon
- Podszewka: Mer-Tex
- Podeszwa: Gumowy spód - Podeszwa środkowa Micro z obcasem PU
- Wkładka: wyjmowana - miękka pianka/tekstylia
- Podeszwa środkowa: Nylon Antitorsion 1,5 mm
Górna Ochrona: Gumowa osłona palców Vibram 2 mm
- Sztywność: średnia
- Konstrukcja: Klejone
- Waga: 450 g (w rozmiarze UE 41)
Parametry
Sport |
Outdoor / Turystyka
|
Sezon |
2022 Q3
|
Modyfikacja obuwia |
Nieprzemakalna
,
Przewiewna
|
Wysokość obuwia |
Niska
|
Wykorzystanie obuwia outdoorowego |
Wolny czas
,
Lekka turystyka
|
Rodzaj obuwia outdoorowego |
A
|
Technologia |
Vibram® Flextron
|
Vibram® Flextron
Trwała podeszwa o najwyższej jakości wykonania i długiej żywotności. Gwarantuje maksymalną wydajność i komfort. Technologia Flextron wspiera naturalną anatomię stopy i odciąża ją dzięki "barefoot" uczuciu, jakbyś biegał boso. Rdzeniem tej technologii jest podeszwa ze stali sprężynowej, która jest zintegrowana do międzypodeszwy i opiera się bezpośrednio na wkładce. W kierunku podłużnym jest elastyczna, aby wspierać prawidłowy ruch stopy. W kierunku poprzecznym podeszwa jest stabilna i zapobiega opadaniu łuku stopy. Wspomaga to anatomicznie prawidłową pozycję stopy, ale także lepszą postawę - dla naturalnego ruchu i bardziej efektywnego wykorzystania energii.